středa 10. července 2013

Tréning nôh pre bojové športy a bojové umenia

Nohy,nohy,nozičky nikdo nemá rád keď musí drepovať alebo staticky stáť v "postoji jazdca" ale je to jediná cesta ako zlepšit na svojom fyzickom tele všetko. Pýtate sa prečo sú nohy základ?

Jednoducho preto že celý náš pohyb je závyslí od noh. Základ sily celého tela je priamo úmerný k sile vaších spodných končatín.
Drepy ! ! !


Bojové umenia aj bojové športy sú najviac zatažújuce fyzické aktivity na nohy preto ich potrebujeme mať čo najsilnejšie ukážem vám ako možte zo svojich noh spraviť kameňe ktoré prerazia všetko a budú vypadať ako vytesané zo žuly.

1. Drepy : Klasické drepy treba vždy dbať nato aby ste mali rovno chrbát najlepšie mať predpažené ruky pred seba. Spičky prstov smerujú rovnobežne nejdú do strán. Pri drepu sa snažíme isť čo najviac dole ale nejdeme pod hranicu kde by ste museli dávať patky hore! Pozor nato.
                 Tréning plán drepov: - Začiatočníci - 5 x 10 drepov každý deň
                                                       Mierne pokročilý 5x25 drepov každý deň
                                                       Pokročilý          4x50 drepov každý deň
                                                       Vysoko pokročilý 8x50 drepov každý deň
                                                        Majster 10x100 drepov každý deň

2. Drepy u steny : Tieto drepy sa vykonávajú keď ste opretý o steňu je to velice vynikajúci tréning hamrstringov a celú hornú polovicu noh. Opri sa o stenu a nohy daj o malý kúsok viac od seba ako maš šírku svojich ramien. Musí to vypadať ako kebyže sedíš na stoličke a takto opretý a skrčený budeš držať 2 až 8 minút podľa tvojich fyzických možností.

3. Prepýnanie lýtiek : Tento cvik zaraďujem do cvičebného plánu preto lebo od lýtiek je priamo umerné sila výskoku a pri bojových umení je mať dobrý výskok a silné lýtka základ. Vykonávanie cviku prebieha na rovnej ploche kde zdvíhame patky nad zemu ale nepokladáme ich spať. Takto vykonávame 100 až 200 opakovaní po 3 série.

4. Ruské drepy z výskokom : Hardcore tréning noh ... tomu hovorím russian drep. Ako sa vykonáva tento cvik? Je to jeden z najlepších cvikov na nohy. Začneme tak že dáme ruky za hlavu, drepneme si a z drepu vyskoč a oboma nohami pri výskoku vystrel do strán ako kebyže chceš niekoho kopnúť. Dávajte si pozor tento cvik dosť zaťažuje kolená takže opatrne a bezpečne. Najlepšie je opakovať 5x10 každý druhý deň.

5. Postoj jazdca ( Ma-Bu) - Postoj jazdca je použivaný v shaolinu na trénovanie noh. Tento cvik je jeden z najlepších na silu,tvrdosť aj výbušnosť noh. Prečo? Je to statický cvik pri ktorom treba stáť technicky a správne. Tento cvik posiluje vnutorné aj vonkajšie svaly do hĺbky a tak precvičuje každý jeden sval aj šlahu na nohách. Ako sa prevádza tento cvik treba pozrieť nižšie kde ukázane ako budete stáť v tomto statickom cvičení. Tréning spočíva v tom že v tomto postoje stojíme 4x 2 minúty.
Ma bu

0 komentářů:

Okomentovat