sobota 26. dubna 2014

Relaxačne techniky a optimálne dýchanie na skvelú náladu

Pravidelný mentálny a psychický a aj telensý relaxačný tréning je najlepším prostriedkom ako odbúrať stres a dosahovať skvelých výsledkov na zabránenie jeho vzniku. 

Cieľom je odstránenie svalových napatí i telesných a duševno-duchovných blokov na dosiahnutie optimálneho zdravého vedomia aj teľa. Tak isto prospieva k tomu aby sme mali domácu pohodu a vyrovnanosť.
Relaxacia a dýchanie


Dychové cvičenie :

     Vedomá koncetrácia na dýchanie s počítaním dychu a s kontrolovaným dýchaním je základ meditácie a prečistuje hlavu. Zlepšuje prívod kyslíku do teľa a zároveň uvolňuje celé telo ako myseľ,svaly aj šlachy.

Autogénny tréning : 

  Autosugestívnymi mentálnymi formulkami sa ovplyvňujú naše telesné orgány a tak ist aj naše vedomie a navodzuje sa uvoľnenie svalov a psychiky.

Meditácia :

 Je koncetrácia na dýchanie a naše vnútro,pocity,predstavy a na všetký aspektý našeho bytia. Podporuje odpútanie sa od tažkostí v živote vo vonkajšom svete, opustenie vysiľujúcich myslienok a zvládnutie stresu.

Progresívne uvoľnenie svalov podla Jacobsona

 Základným a prvým princípom od Jacobsona je vedomé striedavé napínanie a uvoľnovanie rôzných naších svalových skupín. Pritom sa regulujú aj telesné funkcie a upokojuje sa nervový systém

Tai Chi :

 Pomalé a rytmické pohyby ktoré podporujú prúdenie energie ( chi ) v tele a nastoľujú dokonalý postoj a koncetráciu na tu a teraz. Je vynikajúce cvičenie na zdravie a pohyb aj v starom veku.

Joga :

 Preťahovacie a pohybové cviky v kombinácii so špeciálnou dýchacou technikou zaistia to že budeme celkovo uvoľnený a odpočinutý po tomto cvičení. Stúpne nám sily,pohyblivosť a posilnia sa nám svaly. Odporúčanie pre začiatočnikov je 5 tibeťanov.

0 komentářů:

Okomentovat